Karaba�'da Son �eyrek - T�rk Birli�i

Karaba�'da Son �eyrek

KARABA�'DA SON ÇEYREK...!!!!!!

Kar��l�kl� çat��malar�n t�rmand��� i�gal alt�ndaki Azerbaycan topraklar�nda s�n�r çat��malar� aral�klarla devam ediyor.Giderek artan Ermeni tahrikleri çat��malar neticesinde iki tarafa da telafisi mümkün olmayan kay�plara neden olmu� durumda.Asl�nda Rusya Federasyonu’ndan sürekli ve el alt�ndan ��mar�kça destek alan Ermenistan’�n bar�� ad�na ortaya koyabilece�i hiçbir �ey bulunmamakta..!!!! Bütün bu geli�meler e�i�inde her zaman oldu�u gibi t�rman�� anlar�nda Rusya’n�n sözde liderleri müzakereye davet yöntemlerinin ise t�rmanan Azerbaycan adranalinini dü�ürmeye yönelik, biraz da aba alt�ndan sopa göstereren kronik bir tekerrürü de�il mi..!!!!!  �u aralarda sözde Da�l�k Karaba� devleti kurulmu� ve sanki muhatap onlarm�� gibi topu taca atan bir Ermeni s�r�tkanl��� ise sözde bar�� duru�u olarak baz� güçlerce i�aret edilmekte…!!!20 y�l önce bölgede 6 y�l devam eden ve 30 bin ki�inin ölümüne neden olan sava��n ard�ndan ate�kes yap�lm�� olsa da bölgede kal�c� bir çözümün bulunamamas�n�n as�l nedeni Rusya’n�n tarafl� duru�undan ba�ka bir �ey de�il mi? Bölgedeki son çat��malar�n,  20 y�l önceki ate�kesten bu yana ya�anan en kanl� oldu�u ifade edilmekte.Bu çat��malara s�n�r bölgesindeki Ermeni birliklerinin tahriklerinin sebep oldu�u, tarafs�z gözlemcilerin tespitleri neticesinde ifade edilmektedir.Ayr�ca bölgede kal�c� çözüm için yürütülen son uluslararas� giri�imlerin ise ba�ar�s�z oldu�unu ve hem Azerbaycan'�n hem de Ermenistan'�n tutumunun ise belirgin bir sertle�tirdi�i vurgulanmak.1994'teki ate�kese arabuluculuk eden Rusya’n�n tarafl� Ermenistan tutumunun yan�nda ya�anan son geli�meleri 'kabul edilemez' olarak nitelendirdi�i bildirilmekte. Rusya D��i�leri Bakanl���'ndan yap�lan yaz�l� bir aç�klamada, "Son olaylar ate�kes anla�mas�n�n ciddi biçimde ihlâl edildi�ini gösteriyor ifadesi vurguland�. Asl�nda Rusya Federasyonu,Azerbaycan devletinin kararl� duru�unu fark etmi� olup kendi ç�karlar� do�rultusunda ad�mlar�n pe�inde oldu�unu aç�k �ekilde sergilemekte de�il mi?Di�er tarafta oyalamac� di�er bir kurum olan Avrupa Güvenlik ve ��birli�i Te�kilat� "Son dönemde bölgede artan gerilimden dolay� endi�elerini ifade etmekte…!!!!    Ama ortada var olan gerçek Birle�mi� Milletlerin Azerbaycan topraklar�n�n i�galinin sonland�r�lmas�na yönelik alm�� oldu�u tüm kararlara ra�men oyalamac�lar�n bar�� ad�na söz edece�i ne kald� ki…!!!!! Asl�nda çözümün iki yöntemi bulunmakta…!!! Birincisi Ermeni barbarlar�n i�gal etti�i topraklardan geri çekilmesi, Yakla��k 200 milyar dolarlar� bulunan tahribat tazminat�n�n Azerbaycan’a ödenmesi, Uluslararas� hukuk gere�i Ermenistan ve yanda�lar�n�n hüküm giymesi, oldu bitti ile Ermenistan’a verilen Gökçe Mahal� ve Zengezur’un iade edilmesi kal�c� bir bar���n anahtar� olabilir…!!!! �kinci yöntem ise Büyük Sava�…!!!! Bu sava� ba�lamas� Ermenistan’�n en büyük destekçisi olan Rusya Federasyonu’nun kendi s�n�rlar� içerisinde 1/3’ünün Türk olmas� ve bu nüfus içerisinde 5 milyon Azerbaycanl�’n�n bulunmas�n�n ortaya ç�karaca�� tepkinin matematiksel hesaplanabilirli�inin olmad���n� söylemek mümkündür…!!!!  Art�k Karaba�’da son çeyre�in atmosferi içerisinde geli�melerin seyretti�i görülen net bir gerçektir.Sonuç olarak Azerbaycan topraklar�n� neye mal olusa olsun alacak ve almaya muktedir konuma gelmi� bulunmaktad�r.Bu hususta Rusya ve Ermenistan’� karanl�k bir gelecek beklemektedir…!!!!